Teodora Velcheva Kirova pirmajā vizītē apmeklēja trīs Eiropas partnerus, un strādāja ar kolēģiem kopīgajā HE-MSCA-SE projektā Q-DYNAMO. Kā projekta koordinatore piedalījās ES partneru vizīšu plāna saskaņošanā no līdz 2025.gada vidum.
05.03.2024.- 14.03.2024.: Parmā, Itālijā iepazinās ar komandu un piedalījās diskusijās, kurās katrs prezentēja savas pētījuma tēmas. Iepazinās ar jaunāko literatūru par WP1 “Kvantu kontrole izmantojot Autlera-Taunasa efektu”, kā arī sāka strādāt pie teorētiskajiem modeļiem uzdevumā 1.1 “Teorētiskā modeļa un skaitlisko simulāciju izstrāde pretadiabātiskajiem protokoliem apvienojumā ar Autlera-Tauna efektu”, jo īpaši - par optisko slēdžu daudzlīmeņu molekulas tēmu. Tēma tiks turpināta nākamajā komandējumā uz Temple Universitātes (Filadelfija, ASV) eksperimentālo grupu.
15.03.2024.-24.03.2024.: Pizā, Itālijā kopīgi ar kolēģiem strādāja par WP1 tēmu. Pēc iepazīstināšanas ar komandu un ekskursijas pa eksperimentālo laboratoriju, pētīja literatūru par WP1 tēmu, un sāka strādāt pie teorētiskajiem modeļiem par kvantu interferencēm slēgtās atomu sistēmās, kas saistīts ar kvantu skaitļošanas tēmu.
25.03.2024.-04.04.2024.: Ulmā, Vācijā kopīgi ar kolēģiem strādāja par tēmām, kas saistītas ar WP2 “Auksto atomu un molekulu saskaņota kontrole”. Lai iepazīstinātu komandu ar savu pētniecisko darbību, uzstājās seminārā “Quantum and Nonlinear Optics in Atomic and Molecular Systems”. Pēc plašas ekskursijas uz trījām eksperimentālajām laboratorijām, pētīja literatūru par uzdevuma 2.3 “Ultraaukstu ķīmisko reakciju koherentas kontroles teorētiskie pētījumi”  tēmu. Tika apspriesta vēl viena interesanta tēma - neadiabātiskās pārejas atomu jonu Ridberga molekulās.

Dalīties