Uzzini labākos padomus no mūsu speciālistes projektu pieteikumu sagatavošanā!

Noklausies aplādes jeb podkāsta “Zinātnes zīmes” (ZZ) ierakstu, kurā piedalās Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūta (LU ASI) direktore Inga Šīrante, un uzzini, kas jāņem vērā, lai sagatavotu labu projektu pieteikumu dažādiem projektu konkursiem- Apvārsnis 2020, Apvārsnis Eiropa, fundamentālo un lietišķo pētījumu programmā, valsts pētījumu programmā.

Inga Šīrante jau 15 gadus strādā Latvijas Universitātē un 7 gadus ir (LU ASI) direktore. Paralēli darbam universitātē viņa strādā Valsts izglītības attīstības aģentūras programmas Apvārsnis 2020 Latvijas Nacionālajā kontaktpunktā par vecāko eksperti, konsultējot iespējamos projektu iesniedzējus juridiskajos un finanšu jautājumos. Papildus viņa studē doktorantūrā LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes programmā "Ekonomika un vadība".

Viņa pati komentē: “Projektu rakstīšana ir aizraujoša ar azartisku piesitienu, nav jābaidās, ka ar pirmo reizi nebūs finansēts projekts. Katra projekta pieteikuma gatavošana jāuztver kā jauna pieredze un mācība, lai savas prasmes pilnveidotu. Projektu rakstīšana ir komandas darbs un tad jau arī veiksme garantēta. Nav jābūt universālajam kareivim un viens noteikti nav karotājs.”

Ierakstu var noklausīties tādās vietnēs kā Spotify, Podbean, Youtube, Google Podcasts, Apple Podcasts.

Kas ir “Zinātnes zīmes”? “Zinātnes zīmes” ir Latvijas Zinātnes padomes ekspertu komisiju locekļu brīvprātīgi veidota aplāde jeb podkāsts, kurš apvieno dažādu nozaru pētniekus ar mērķi izlikt ceļa zīmes zinātniekiem, kopīgi meklējot atbildes uz mūsdienu zinātnes praktiskajiem izaicinājumiem.

Iepriekš Baltic Studies Centre pētnieks Dr.sc.soc. Miķelis Grīviņš no Latvijas Zinātnes padomes sociālo zinātņu ekspertu komisijas uz sarunām aicinājis savas jomas ekspertus:

  #1 Sandru Kropu - Latvijas Radio 1 raidījuma “Zināmais nezināmajā” un Latvijas Televīzijas raidījuma “Izziņas impulss” žurnālisti - par zinātnes komunikāciju;

 #2 Dr. Phil. Jurģi Šķilteru - Latvijas Universitātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas vadītāju - par zinātnisko publicēšanos;

  #3 Aleksandru Mārtiņu Blūmu – Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta nozares ekspertu - par atvērtās zinātnes jautājumiem;

 #4 Gitu Rozenbergu - Latvijas Universitātes Bibliotēkas Krājuma izmantošanas un attīstības departamenta galveno bibliotekāri - par akadēmisko publikāciju citējamību un žurnālu zinātnisko ietekmi.

#6 Jāni Paideru - IZM Viedās specializācijas stratēģijas (RIS3) vienības vadītāju - par Zinātnes, tehnoloģijas attīstības un inovācijas pamatnostādņu 2021.-2027. Gadam projekta sabiedrisko apspriešanu, kas notiek līdz 13. augustam.


Ja vēlies sniegt ZZ veidotajiem atgriezenisko saiti par ierakstiem vai arī vēlies iesaistīties “Zinātnes zīmes” veidošanā, lūgums rakstīt uz e-pastu prese@lzp.gov.lv. Tā pat ZZ veidotāji labprāt uzzinātu atsauksmes un komentārus par ierakstiem un noskaidrotu par kādām citām aktuālām un nozīmīgām tēmām būtu jāveido turpmākās sarunas.

Piesakies jaunumu saņemšanai no Latvijas Zinātnes padomes šeit: https://ej.uz/LZPjaunumi

Informāciju sagatavoja

Laura Bužinska

laura.buzinska@lzp.gov.lv

Dalīties