Š.g. 24. - 25. augustā notika trešā LU ASI organizētā starptautiskā konference “Biophotonics – Riga 2020”. Covid-19 ierobežojumu dēļ šogad konference notika attālināti - ZOOM vidē -, kurā piedalījās ap 60 dalībnieki no 11 valstīm. Kopā tika prezentēti 31 referāti, no tiem 11 prezentēja ielūgtie viesi - pasaules mēroga autoritātes biofotonikas jomā no dažādām Eiropas valstīm.  Konferencē tika apspriesti jaunākie sasniegumi trijās biofotonikas jomās – biomedicīniskajā attēlošanā, audu optikā un optiskajā diagnostikā un monitoringā.

Konferences programma: https://www.bpr20.lu.lv/fileadmin/user_upload/lu_portal/projekti/BPR20/FINAL_PROGRAMME_BPR-20.pdf

Kafijas pauzē konferences dalībniekiem bija iespēja apskatīt un uzzināt par prototipiem, kas šobrīd tiek izstrādāti LU ASI Biofotonikas laboratorijā.

Konferencē ar saviem rezultātiem uzstājās vairāki LU ASI zinātnieki no Augstas izšķirtspējas spektroskopijas un gaismas avotu tehnoloģijas laboratorijas un Biofotonikas laboratorijas, prezentējot Eiropas Komisijas H2020 un ERAF, kā arī Latvijas Zinātnes padomes finansētajos projektos iegūtos rezultātus.

Dalīties