2022. gada 20. maijā LU ASI Biofotonikas laboratorijas vadošie pētnieki Andris Grabovskis un Blaž Cugmas piedalījās Deep Tech Atelier viedo tehnoloģiju skatuvē kas notika Hanzas peronā. 
Andris Grabovskis iepazīstināja ar savu prezentāciju “Ielūkojieties nākotnes bezkontakta ādas diagnostikas ierīcēs”. Šī prezentācija attiecas uz dažām oriģinālajām koncepcijas pierādījumu prototipu ierīcēm (TRL = 4-5), kas izstrādātas LU Biofotonikas laboratorijā cilvēka ādas anomāliju un ādas mikrocirkulācijas bezkontakta optiskai novērtēšanai. Galvenie piedāvātie pielietojumi ir klīniskajā diagnostikā un uzraudzībā. Turklāt tika apspriesti iespējamie pielietojumi kriminālistikā.
Blaž Cugmas prezentācijā “Ko optika var dot dzīvnieku veselībai?” pastāstīja par jauniem sasniegumiem biofotonikas un biomedicīnas optikas jomā kas var veicināt lolojumdzīvnieku un lauksaimniecības dzīvnieku veselības uzlabošanos. Klātesošajiem bija iespēja uzzināt kādas ir  galvenās veterinārās medicīnas klīniskās problēmas, kuras var risināt ar optiskām metodēm.

 
 

Dalīties