Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūts kā vadošais partneris projektā ”New Horizon Europe MSCA-SE “Ceļā uz jaunu antibakteriālu stratēģiju izstrādi zobārstniecībā” - ARGO (Projekta numurs: 101086441)” 14. un 15. martā organizēja atklāšanas sanāksmi, kuru vadīja LU ASI pētnieks - projekta vadītājs Dr. Maksym Pogorielov.

Sanāksme norisinājās Hibrīdvidē, kas apvienoja projekta  sešus dalībniekus no piecām dažādām valstīm. Tikšanos atklāja un ceļa vārdus teica Latvijas Universitātes rektors Prof. Indriķis Muižnieks uzsverot projekta nozīmīgumu fundamentālo un lietišķo pētījumu rezultātos.

Projekta mērķis ir izstrādāt jaunus antibakteriālus materiālus zobārstniecībai, galveno uzmanību pievēršot jauna antibakteriāla sakņu pildījuma materiāla radīšanai. Izmantojot iesaistīto organizāciju papildu kompetences, projekta mērķis ir veicināt pētniecības un inovācijas zināšanu apmaiņu starp nozarēm un starp sektoriem -akadēmija un uzņēmējdarbība.

Projekta partneri aktīvās sarunās apsprieda projekta īstenošanu, detalizēto projekta 1. perioda aktivitāšu plānu, kā arī komunikācijas un sabiedrības informēšanas plānu.

Projekta uzsākšanas sanāksmē attālināti pieslēgusies bija arī EK projekta uzraudze-Raquel Jimenez Frias, kas aktīvi iesaistījās neskaidro jautājumu pārrunāšanā, norādot uz svarīgākajiem aspektiem, kam pievērst uzmanību uzsākot projekta īstenošanu.

Projekta partneri:

  • Zviedrija - Umea Universitāti (Umea University) Prof. Thomas Boren, Prof. Anders Berglung, Dr. Majid Ibrahimi);
  • Zviedrija- Umea zobārstniecības laboratroriju (Umea Dentallaboratorium Holding AB) Patrik Jonson;
  • Ukraina- Sumi Valsts Universitāte (Sumy State University) Prof. Roman Moskalenko, Dr. Sergiy Kyrylenko, Dr. Viktoriia Holubnycha,
  • Lietuva “MB Sensografa” - prof. Arunas Ramanavicius  
  • Polija Nanowave Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Rafal Banasiuk) dalījās savā pieredzē un idejās. Pateicoties sīkai plānošanai un iepriekšējai pozitīvai sadarbībai starp partneriem, paredzams, ka projekts tiks īstenots bez liekas aizķeršanās.

Dienas kārtība

Ceļā uz jaunu antibakteriālu stratēģiju izstrādi zobārstniecībā (ARGO)

Dalīties