2023. gada 23. novembra LU atomfizikas un spektroskopijas institūta (LU ASI) iknedēļas zinātniskajā seminārā LU ASI darbiniekiem bija iespēja noklausīties divu vieslektoru prezentācijas. Semināra moderators LU ASI Optisko biosensoru un funkcionālo nanomateriālu laboratorijas vadītājs Dr. Roman Viter. 
Kā pirmais ar prezentāciju "Analysis of Microstructure, Mechanical and Tribological Properties of WN/MeN   (Me = Zr, Cr, Mo, Nb) Multilayer Coatings" uzstājās Dr. Martin Sahul no Slovākijas Tehnoloģiju universitātes Bratislavā. Prezentācijas laikā Dr. Martin Sahul izklāstīja sava pētījuma mērķi, priekšmetus, virzienus un secinājumus. 

 

Savukārt prezentācijā "Plasma electrolytic oxidation synthesis of heterostructured TiO2 for hotoelectrochemical applications" Dr. Ramūnas Levinas no Fizisko zinātņu un tehnoloģiju centra Katalīzes nodaļas (Lietuva), stāstīja kas ir fotoelektroķīmija un kādus pētījumus viņš veic šajā virzienā. 

 

 

Abu zinātnieku pētījumi notiek sinerģijā ar projektu “Novel optical nanocomposite sensors for analysis of micro and macro elements in corn plants” (SENS4CORN) un projektu “Jaunas kodola apvalka nano šķiedras, kas veidotas, izmantojot koaksiālu elektrisko vērpšanu fotokatalītiskiem lietojumiem” ( Nr. lzp-2021/1-0140), kas tiek īstenoti LU ASI Optisko biosensoru un funkcionālo nanomateriālu laboratorijā Dr. Roman Viter vadībā.
 

Dalīties