LU Atomfizikas un spektroskopijas institūta direktore Inga Šīrante piedalījās projekta «Viedo materiālu, fotonikas, tehnoloģiju un inženierijas ekosistēma» (Nr. VPP-EM-FOTONIKA-2022/1-0001) organizētā delegācijā uz Eiropas Parlamentu, Latvijas pārstāvniecību un Eiropas Pētniecības un Inovāciju dienu pasākumos kopā ar projekta «Viedo materiālu, fotonikas, tehnoloģiju un inženierijas ekosistēma» sadarbības pārstāvjiem no LU CFI, RTU, EDI, KĶI 2024.g 19.-20.martā.  
19.martā Parlamentārium apmeklējums, tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputātu no Latvijas Ivaru Ījabu un viņa komandu, un tad tikšanās ar Latvijas vēstnieci Beļģijā – Aigu Liepiņu, LIAA pārstāvi Egitu Aizsilnieci-Ibenu, un IZM zinātnes atašeju Briselē Aleksandru Mārtiņu Blūmu. 
Pārrunātas sadarbības iespējas nākotnē starp Latvijas zinātniekiem un Beļģijas uzņēmumiem vai zinātniskajiem institūtiem un augstskolām. Pārrunāta nākamās Ietvara programmas vīzija un virzieni, pie kā strādā Eiropas Komisijas darba grupas.
Savukārt, 20.martā apmeklēti pasākumi Eiropas Pētniecības un Inovāciju dienas ietvarā “Beļģijas prezidentūras konference par Inovāciju Iepirkumu”

 

   

Dalīties